Uutta tasaista laatua

Avasimme Lahden Toriparkkiin kuluvan viikon maanantaina uusia, tulevaisuuden latauslaitteita. Yhteistyössä meidän ja Kempowerin uusien DC-laturien kanssa syntyi moderni, tasavirtaa käyttävä latauspalvelu.

Tasavirtalaturit ovat merkittävä parannus usean sähköautoilijan lataustehoon. Tavallisessa tilanteessa sähköautoon syötetään laturista vaihtovirtaa (AC), jonka auton oma laturi muuntaa auton akkuun sopivaksi tasavirraksi. Auton sisäinen laturi syöttää varausta akkuun tietyllä teholla, jota ei siis voi vaihtovirtalaturilla ylittää, oli ulkoisen laturin teho miten kova tahansa. Täten usein sähköauton todellinen latausteho jää huomattavasti alhaisemmaksi kuin laturin ilmoitettu teho, sillä auto ei yksinkertaisesti kykene vastaanottamaan tehokkaampaa vaihtovirtalatausta.

Tasavirtaa käyttävä laturi sen sijaan syöttää varauksen suoraan auton akkuun, jolloin lataus ei riipu auton omasta tehosta, vaan auton sisäinen laturi voidaan ohittaa. Tällainen tasavirtalataus onkin useimmiten huomattavasti tehokkaampaa kuin perinteisempi lataus. 

Lahden Toriparkissa onkin nyt asiakkaiden käytössä 4 kappaletta tällaisia pikalatureita. Nämä pikalaturit lataavat autoa kuin autoa maksimissaan jopa 150 kW teholla. Pikalatureista lataaminen maksaa 0,25 € / kWh. Tämä Lahden pysäköinnin ja eParkingin yhteisprojekti on samalla jälleen yksi askel kohti ekologisempaa tulevaisuutta ja mukavampaa latauskokemusta. Mikä olisikaan parempi paikka ensimmäisille eParkingin kautta ohjattaville DC-latureille kuin Lahti, EU:n ympäristöpääkaupunki 2021? Tule testaamaan!

Lahden pysäköinti ja eParking ovat jo pidemmän aikaa tehneet yhteistyötä digitaalisten pysäköintilupien parissa. Lataus ja pysäköinti ovat usein samanaikaisia tapahtumia,