P-Pergamentti Jyväskylässä: Moderni pysäköintikohde käyttäjien tarpeisiin

Jyväskylän Kankaan uudisrakennusalueella on haluttu tehdä selkeitä ratkaisuja: autot pysäköidään keskitetysti pysäköintitaloihin ja talojen piha-alueet hyödynnetään muuhun käyttöön. Itse alueen rakentamisaikajana on kymmeniä vuosia, ja aluetta kehitetään asukkaiden tarpeet edellä.

Pysäköintiratkaisuna toimii P-Pergamentti, joka on alueen ensimmäinen pysäköintitalo. Sen käyttäjät koostuvat enimmäkseen Kankaan alueen asukkaista. Lisäksi joukossa on muun muassa asukkaiden vieraita sekä alueella työskenteleviä.

Hankkeen suunnitteluvaiheessa P-Pergamentin omistava Jyväs-Parkki Oy sai tietoonsa, että pysäköintitaloihin voitaisiin hankkia älykkäitä etäohjattavia latauspisteitä – eTolppia. Jyväs-Parkki Oy kävi kanssamme keskusteluja ja selvitti tuotteen soveltuvuutta pysäköintitaloon. Kohteessa on sekä asukas- ja työpaikkapysäköintiä ja vastaavat kohteet ovat tuttuja meille. Jyväs-Parkissa oli huomattu, että pysäköintikohteesssa on tarve auton lämmitysratkaisulle. Lisäksi sähkö- ja hybridiajoneuvojen määrät kasvavat, joten kohteessa tulisi tarjota myös latausmahdollisuus. Tuotteemme eTolppa palvelee molempia tarpeita.

Uudenaikainen lämmitys- ja latausratkaisu sopii hyvin alueelle, jossa kaikki muukin tulee olemaan uutta.

P-Pergamentissa pysäköintiajat ovat pitkiä, jolloin sähköautojen ja hybridien lataus voidaan toteuttaa hidaslatauksella. Jyväs-Parkin edustajien mielestä eTolppa olikin sopiva ratkaisu pysäköintitaloon. “Uudenaikainen lämmitys- ja latausratkaisu sopii hyvin alueelle, jossa kaikki muukin tulee olemaan uutta. Smart City- / Viisas Kangas -strategiaan tämä istuu erinomaisesti”, kuvaa Jyväs-Parkki Oy:n toimitusjohtaja Hannu Leskinen.

Jyväs-Parkin mukaan eTolpat tuovat lisäarvoa käyttäjille, sillä autoilija voi pysäköidessä ladata tai lämmittää autoa tarpeen mukaan. Lisäksi nykyaikaiset lisäominaisuudet nostavat kohteen arvoa. eTolpat ovat olleet käytössä P-Pergamentissa 15.12.2017 alkaen ja Jyväs-Parkin edustajien mukaan tekninen toimivuus on pääasiassa ollut erinomainen.

Blogi on tehty yhteistyössä Jyväs-Parkki Oy:n kanssa.
Lue lisää eTolpasta täältä.

Lisätietoa Jyväskylän Kankaasta:
Jyväskylän Kangas – Smart City
Jyväskylän kaupunki – Kangas

Kuvaaja: Anne Kalliola