Latausta työntekijöille ja asukkaille

Carunan toimisto Espoossa on tehnyt nykyaikaisen ratkaisun, joka palvelee niin yrityksen omia työntekijöitä kuin lähistöllä asustavia sähköauton lataajia. Carunan parkkipaikalla on 46 sähköautojen latausasemaa, joita ulkopuoliset voivat käyttää arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Latausasemia ohjataan eParking-sovelluksella. 

Palvelumme avulla voidaan mahdollistaa joustava latausasemien käyttö, jolloin myös lähialueen sähköautoilijat hyötyvät ja toisaalta latausasemille saadaan parempi käyttöaste. Carunan Lataustaivas osoittaa, miten joustavilla ratkaisuilla voidaan helpottaa sähköautoilun yleistymistä. Monet tahot voivat ottaa Carunan ratkaisusta mallia ja tehdä sähköautoilusta entistä helpompaa. Näin yritykset voivat olla laajemmin osa ilmastokriisin ratkaisua.

Lataustaivaassa on erilaisia latausasemia sähköautoilijoiden tarpeisiin.

Lataustaivas on ensimmäinen kohde, jossa latauspotentiaali vapautetaan koko lähialueen käyttöön. Sovelluksemme yhdistää Lataustaivaan erilaiset latausasemat ja pysäköintimaksun hoitamisen. Käyttäjä ei tarvitse useampaa sovellusta vaan kaikki tarpeellinen hoituu yhdellä ja samalla sovelluksella – muutamalla napin painalluksella.  Pysäköinninvalvonta voi tarkistaa digitaalisesti, onko pysäköinti luvallinen. Valvonta hoituu rekisterinumeorn skannauksella.

Lataustaivaasta hyötyvät niin yrityksen työntekijät kuin ulkopuolisetkin.

Latausasemien avaaminen ulkopuolisille tiettyinä aikoina on uusi ominaisuus, jonka kehitimme Carunan aloitteesta. Ominaisuudessa on valtavasti potentiaalia ja sen avulla yhä useammissa kohteissa voidaan kasvattaa latausasemien käyttöastetta. Jo olemassa olevat laitteet voidaan muuttaa avoimiksi, sillä konfigurointi tapahtuu pilvessä. Yritys päättää hinnoittelumallin ulkopuolisille ja voi ansaita lisätuloja.

Mitä: Sähköautojen latausta toimistoaikojen ulkopuolella
Missä: Caruna, Espoo
Milloin: Lataustaivas on käytössä ulkopuolisille arkisin 16-07 ja viikonloppuisin 0-24.