Kemijärveltä Vilnaan – Tuplasimme laitemäärän vuodessa

Vuosi 2020 on ollut yleisen maailmantilanteen vuoksi kaikkea muuta kuin miellyttävä. Maailmanlaajuinen pandemia on saanut monet yritykset muuttamaan toimintamalliaan. Toimialasta riippuen muutos on ollut haastavaa tai mielekästä.

Yksi asia, mihin vallitseva maailmantilanne ei ole tuntunut vaikuttavan, on liikenteen sähköistyminen. Sähköisen liikenteen tilannekatsaus kertoo, että Suomessa oli syyskuun loppuun mennessä 47 921 ladattavaa ajoneuvoa määrän kasvaessa yli 90 % vuositahtia. Uusien ajoneuvojen markkinaosuus 23 % oli ennätyslukema. Liikenteen sähköistymisen suunta tuntuu olevan selvä. Meille digitaalisia lataus- ja pysäköintipalveluita kiinteistöihin tarjoavana yrityksenä yksi uusi ladattava ajoneuvo tuo potentiaalisesti jopa kaksi uutta asiakasta: taloyhtiön ja yrityksen parkkipaikan.

Tutkimusten mukaan sähköautojen lataajat haluavat ladata autonsa kotona ja työpaikalla, joissa auto muutenkin seisoo parkissa. Näissä kohteissa hidaslataus pääsääntöisesti riittää.

Tänään tätä tekstiä kirjoittaessani meillä on operoinnissa 19200 mahdollisuutta ladata sähköautoa. Näistä noin 75 % sijaitsee yksityisissä tai rajatuilla pysäköintialueilla, loput 25 % palveluiden ääressä, esimerkiksi kauppakeskuksissa. Pohjoisimmat laturit sijaitsevat Kemijärvellä, eteläisimmät Vilnassa, läntisimmät Uudessakaupungissa ja itäisimmät Joensuussa.

Käyttäjämäärämme on kasvanut tasaisesti ollen kirjoitushetkellä noin 110 000. eParking on edelleen halvin mobiilimaksutapa maksaa kadunvarsipysäköinti, ominaisuuden ollessa meille lisäpalvelu, jota tarjotaan käyttäjillemme. Kenties eParking-sovelluksen karttapohjalle tulee joskus muitakin palveluita sähköautojen latauksen ja pysäköinnin maksamisen lisäksi.

Kun vuosi lähenee loppuaan, lienee oikea hetki kiittää kuluneesta vuodesta erityisesti asiakkaitamme. Lisäksi haluan kiittää myös yhteistyökumppaneitamme ja tietenkin omia työtovereita. Teette kaikki arvokasta työtä ja olette ammattilaisia omassa työssänne.

Rauhaisaa joulunaikaa ja menestyksekästä uutta vuotta toivottaen,

Antti

Kirjoittaja toimii yrityksen operatiivisena johtajana