eParking toimii myös monimutkaisemmissa kohteissa

Espoon Niittykumpuun rakentuu parhaillaan viiden taloyhtiön kokonaisuus, joista kolme on kahden eri vuokra-taloyhtiön omistamaa ja kaksi itsenäistä asunto-osakeyhtiötä. Näillä viidellä taloyhtiöllä on yksi yhteinen pysäköintihalli, joista suurin osa pysäköintipaikoista on vuokrattavia autopaikkoja ja pieni osa osakasautopaikkoja. Sähköliittymä pysäköintihalliin tulee Vuokrataloyhtiö A:n kautta, ja se taloyhtiö, joka valmistuu ensimmäisenä, rakentaa sähköt tontille. 

Niittykummun kokonaisuudessa on

  • As Oy A, omistaja Vuokrataloyhtiö A, vuokrattavat autopaikat
  • As Oy B, omistaja Vuokrataloyhtiö B, vuokrattavat autopaikat
  • As Oy C, omistaja Vuokrataloyhtiö B, vuokrattavat autopaikat
  • As Oy D, omistaja Sijoitusyhtiö A, vuokrattavat autopaikat,
  • As Oy E, omistaja osakkaat itse, osakasautopaikat

Jokainen taloyhtiö päättää itsenäisesti omat käytäntönsä pysäköintipaikkojen laskutuksen kuukausimaksusta ja rahat tulevat taloyhtiölle itselleen. eParking-järjestelmä on onneksi joustava ja järjestelmässä on mahdollista luoda jokaiselle taloyhtiölle omanlaisensa laskutus. 

Niittykummun taloyhtiökokonaisuudessa

  • Vuokrataloyhtiö A päätti periä pysäköinnistä 2,5 € kuukausimaksun käyttäjältä
  • Vuokrataloyhtiö B perii pysäköinnistä 10 € kuukausimaksun käyttäjältä
  • Sijoitusyhtiö A perii latausoikeuden korkeampana autopaikkamaksuna eli kuukausimaksu eParkingin kautta on 0 euroa
  • Asunto-osakeyhtiö E päättää pysäköintimaksunsa järjestäytymiskokouksessaan keväällä 2022.

Jokainen asukas maksaa sähkönsä Vuokrataloyhtiö A:lle ja omistavalle yhtiölle kuukausimaksun latausmahdollisuudesta yhtiön päätöksen mukaisesti. Koska sähköt tulevat Vuokrataloyhtiö A:n kautta ja yhtiö on alv-velvollinen, on laskutettava sähkö myös arvonlisäverollista. Jos Vuokrataloyhtiö A olisi itsenäinen asunto-osakeyhtiö ja alv-vähennyskelpoinen, voisi se tarjota omille asukkailleen sähköt ilman arvonlisäveroa ja muille käyttäjille sähköt arvonlisäveron kanssa. 

Sähköjen laskutus Niittykummussa saattaa kuulostaa monimutkaiselta mutta eParkingissa laskutukset pystytään järjestämään ja kohdentamaan täysin asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Niittykummun pysäköintihallin kaikki laskutus hoituu eParkingissa. eParking-palvelun tilaaja hinnoittelee pysäköinnin ja sähköt haluamallaan tavalla, ja hinnoittelussa on mahdollista huomioida erilaisia käyttäjäryhmiä ja pysäköintialueita. Maksut voi suorittaa eParking-palvelussa ja ne tilitetään automaattisesti oikealle taholle.

Digitalisaation ansiosta monimutkaisemmissakin kohteissa saadaan pysäköinnin laskutus järjestettyä joustavasti, helposti ja mukavasti – ilman työläiden taulukoiden pyörittämistä. eParking-järjestelmä vapauttaa taloyhtiöiden päättäjien aikaa muihin tehtäviin, sillä eParkingin avulla asunto-osakeyhtiö voi hallinnoida kaikkea pysäköintiinsä liittyvää. 

eParking-järjestelmässä on kiinteä kuukausimaksu ja laskutus perustuu omistajayhtiöiden autopaikkojen määriin. Palvelun kiinteä kuukausimaksu tuo ennustettavuutta taloyhtiöiden menoihin ja on reilu kaikille osapuolille.